Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس خودرو، موفقیت زر ماکارون در انحصار شکنی صنعت خودرو کشور را منوط بر نوآوری و ایجاد پلتفرم‌های جدید و همچنین دوری از مونتاژ کاری عنوان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اواخر هفته پیش «مهدی امینی» قائم مقام مدیر عامل و همچنین عضو هیات مدیره گروه صنعتی زر در نشست خبری خود از اخذ مجوز‌های لازم برای تاسیس کارخانه خودروسازی «زر خودرو» خبر داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همزمان با این خبر «امید قالیباف» سخنگوی وزارت صمت هم ضمن تایید این خبر در تشریح این موضوع گفت: در بهار سال گذشته (۱۴۰۰) تعدادی از هلدینگ‌های بزرگ تولیدی و سرمایه گذاری تفاهم نامه‌ای را با وزارت صمت در چارچوب اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توسعه سرمایه گذاری امضا کردند.


آن گونه که سخنگوی وزارت صمت بیان کرده است، گروه صنعتی زر در قالب این تفاهم نامه، با ارائه پیشنهادی ۴ میلیارد دلاری، خواهان سرمایه گذاری در حوزه‌های حمل و نقل، خودرو، غذا، پتروشیمی و شیمیایی است.


حال با توجه به این موضوع مقرر گردیده است که این شرکت در حوزه خودرو یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون یورو برای تولید یک میلیون خودرو در سال سرمایه گذاری کند که از این تعداد ۶۰۰ هزار خودروی سواری، ۲۰۰ هزار خودروی هیبریدی و ۲۰۰ هزار خودروی سنگین است.


تمایل شرکت زر برای تولید خودرو در حالی مطرح شده است که در طول یک دهه اخیر صنعت خودرو ایران، به طور جدی با مشکل انحصار از سوی دو شرکت ایران‌خودرو وسایپا مواجه بوده است و اکنون هم بخاطر همین چالش است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیگیری واردات خودرو‌های ارزان قیمت و بی کیفیت به دنبال چاره جوی برای حل این مسئله افتاده‌‎اند.


مضاف بر این موضوع، شرکت زر تنها برند خصوصی حاضر در صنعت خودرو نیست بلکه این صنعت در بطن خود پذیرای دیگر برند‌هایی است که در حال مبارزه با انحصار شدید شرکت‌های دولتی ایران‌خودرو و سایپا در صنعت خودرو کشور هستند؛ حال با توجه به نکات مذکور اکنون این سوال در ذهن به وجود می‌آید که آیا «زر ماکارون» به عنوان یک شرکت تازه وارد در صنعت خودرو موفق به انحصار شکنی در این حوزه می‌شود یا خیر؟

 

صنعت خودرو نیازمند جذب سرمایه در گردش است


«حسن کریمی سنجری» کارشناس صنعت خودر در گفتگو با بازارنیوز در پاسخ به این سوال اظهار کرد: در حال حاضر در زمینه تولید خودرو، ظرفیت‌های خالی متعددی وجود دارد؛ این ظرفیت‌ها به لحاظ زیر ساختی و امکاناتی در شرایط بسیار خوبی به سر می‌برد، اما استفاده از آن‌ها زمانی به بهترین نحو ممکن صورت می‌پذیرد که پتانسیل‌های نرم افزاری و سرمایه‌گذاری این صنعت مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد.


این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: به بیان ساده تر، در حال حاضر صنعت خودرو ایران در بطن خود تجهیزات، ماشین آلات و ظرفیت تولیدی متعددی را جا داده است، اما به دلایلی همچون عدم تامین به موقع مواد اولیه و قطعات یدکی و همچنین کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز صنعت خودرو، امکان استفاده کامل از این ظرفیت‌ها وجود ندارد.


وی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی ایجاد ساختاری جدید در صنعت خودرو کشور، به نوعی سرمایه سوزی تلقی می‌شود. در حال حاضر صنعت خودرو ایران امکان تولید ۲ میلیون دستگاه خودرو را دارد، اما به دلیل مشکلات مذکور ما شاهد آن هسیتم که سالانه ۹۰۰ تا یک میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید می‌شود.


او همچنین تاکید کرد: با توجه به وجود چنین ظرفیت‌های خالی، زر ماکارون و یا دیگر شرکت‌های خصوصی خواهان حضور در صنعت خودرو ایران، می‌توانند به جای ایجاد برندی جدید، نقدینگی خود را به سمت تامین سرمایه در گردش مورد نیاز صنعت خودرو کشور هدایت کنند.

 

با مونتاژ کاری نمی‌توان انتظار رفع انحصار داشت


کریمی سنجری در ادامه پیرامون رویکرد تولیدی شرکت زر نیز گفت: در حال حاضر این شرکت غذایی بنا بر توافق خود با وزارت صمت، برای تولید یک میلیون دستگاه خودرو در سال سرمایه گذاری کرده است، حال این سوال مطرح می‌شود که این شرکت قرار است که خودرو‌های خود را چگونه و با چه کم وکیفی تولید و روانه بازار می‌کند.


وی توضیح داد: سرمایه‌گذاری این شرکت غذایی در صنعت خودرو کشور زمانی موثر است که با تمرکز بر حوزه‌های دانش بنیان، نتایج مهمی همچون ایجاد پلتفرم‌های جدید و همچنین رشد و استقلال صنعت خودرو ایران محقق شود، در غیر این صورت زر ماکارون هم به مانند دیگر برند‌های بخش خصوصی مشغول مونتاژکاری خودرو‌های چینی می‌شود.


کریمی سنجری تاکید کرد: اگر هدف این شرکت مونتاژ کاری باشد، به جرئت می‌توان گفت که ورود این شرکت به صنعت خودرو کشور هیچ آورده‌ای به همراه نخواهد داشت. اما اگر به منظور تحقق هدف نخست وارد صنعت خودرو شده باشد می‌توان این اطمینان خاطر را داشت که با آغاز فعالیت خودرویی این شرکت، صنعت خودرو کشور با رفع انحصار همراه خواهد بود.


این کارشناس صنعت خودرو رونق مونتاژ کاری درصنعت خودرو را یک معضل جدی برای این حوزه بیان کرد و گفت: تنها دستاورد این روش تولید ارزش افزوده‌ای است که از محل مونتاژ کاری به دست می‌آید؛ البته باید این نکته را هم باید یادآور شد که این روش ذاتا منفی نیست بلکه زمانی موثر است که سرانجام آن به خلق ثروت تولیدی جدید منتج شود.


وی در پایان تصریح کرد: متاسفانه به دلیل شرایط ساختاری اقتصاد کشور، عمده برند‌های بخش خصوصی حاضر در صنعت خودرو، منفعت و مصلحت گروه خود را در گرو منوتاژ کاری می‌دانند؛ حضور زر ماکارون در صنعت خودرو نیز زمانی می‌تواند مثبت و باعث انحصار شکنی در این صنعت شود که به سمت تولید پلتفرم‌های جدید حرکت کند در غیر این صورت با در دستور کار قرار گرفتن مونتاژ کاری از سوی این شرکت چندان نمی‌توان امیدی به انحصار شکنی این برند در صنعت خودرو داشت.


پایان پیام//

برچسب ها: صنعت خودرو ، وزارت صمت ، زر ماکارون ، مونتاژ خودرو ، واردات خودرو ، منوچهر منطقی ، سید رضا فاطمی امین ، تولید خودرو ، انحصار لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ro2

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت خودرو وزارت صمت زر ماکارون مونتاژ خودرو واردات خودرو منوچهر منطقی سید رضا فاطمی امین تولید خودرو انحصار صنعت خودرو ایران صنعت خودرو کشور صنعت خودرو سرمایه گذاری مونتاژ کاری انحصار شکنی حال حاضر زر ماکارون وزارت صمت ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۵۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد

سال‌های گذشته هنگامی که ترکیه قرارداد گازی ایران را به داوری برد و مدعی شد ایران توانایی تأمین گاز را حتی در داخل کشورش ندارد چه رسد به صادرات در آن هنگام داوری سوئیس این موضوع را رد کرد و از این جهت ایران به ترکیه جریمه‌ای پرداخت نکرد.

در اینکه ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان منابع گازی به شمار می‌آید و رتبه دوم ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارد شکی نیست، اما با این وجود اخیراً برخی از کارشناسان انرژی مدعی شده‌اند ایران از نظر تأمین انرژی با مشکلاتی مواجه است که در این گزارش سعی کردیم به این مساله بپردازیم.

مصرف کنترل شود امنیت انرژی تأمین است

آنطور که کارشناسان انرژی می‌گویند دوران افت تولید از پارس جنوبی آغاز شده و قطری‌ها زودتر از ایران به دنبال سکو‌های فشار افزایی رفته‌اند.

مسؤولان وزارت نفت نیز امسال به دنبال ساخت این سکو‌های فشار افزایی رفته‌اند تا در تولید گاز از این میدان مشترک عقب نمانند.

در هفته گذشته نیز موضوع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بالادست صنعت نفت با حضور چندین شرکت خصوصی با وزارت نفت به نتیجه رسید و چند قرارداد توسعه‌ای به امضا رسید تا شاهد افزایش تولید گاز و نفت در سال‌های آینده باشیم. اما مسأله اصلی در امنیت انرژی تولید است یا مصرف؟

سقفی برای برداشت

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تاکنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که کشور‌ها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد این است که برای منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت گذاشته شده است.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران شروع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

به دوران افت تولید رسیده‌ایم

هدر رفت انرژی یکی از مقولاتی است که در سال‌های اخیر به مورد توجه قرار گرفته است، اما آنطور که باید و شاید به این موضوع پرداخته نشده است، زیرا که با افزایش تولید گاز باز هم کسری آن در زمستان‌های گذشته خود را به خوبی نشان داده که این مساله ریشه در مصرف بی رویه در بخش‌های مختلف دارد.

مهرجو با اشاره به اینکه پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد از تولید گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: اکنون به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی رغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته‌اش بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فاز‌ها آغاز شده است؛ و این موضوع باید به گوش مصرف کننده نیز برسد که این نعمت اگر درست استفاده نشود هرچقدر هم تولید شود بازهم کم است.

گاز ثروتی یکبار مصرف

گاز در زمره انرژی‌های تجدیدناپذیر قرار می‌گیرد برای همین است که بر استفاده بهینه آن تاکید می‌شود تا این نعمت خدادای برای نسل‌های آینده نیز باقی بماند، مهرجو هم صحه بر این موضوع می‌گذارد و می‌گوید: گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است، با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: ما به اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید می‌کنیم البته ممکن است سرعت توسعه با کشور‌های رقیب کند‌تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد البته ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا، زیرا مصرف بیشتری داریم.

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشور‌های خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشور‌ها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشور‌ها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد.

باید مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرادست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهاد‌ها را داشته باشد.

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است، زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گاز‌های فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و باید تدبیری برای آن صورت بگیرد چرا که ایران به عنوان یکی از دارندگان منابع طبیعی گاز و نفت اقبال چندانی در صادرات گاز نداشته است چرا که همواره تولید و مصرف به یک اندازه و حتی ناتراز اند؛ این به معنی آن است که تعادل در مصرف وجود ندارد و آنگونه که باید و شاید سرمایه گذاری در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

 نرسی قربان کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است، زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشور‌هایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند گاز را از کشور‌هایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و... بدهد که به دلیل تحریم‌ها امکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

لزوم سرمایه گذاری برای افزایش تولید

سرمایه گذاری یکی از راه‌های افزایش تولید است حتی وزیر نفت هم به لزوم سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری اذعان کرده بود، قربان هم همین نظر را دارد و می‌گوید: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند، زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

راهکار‌های قیمتی به علت مسائل سیاسی وجود ندارد

قربان در رابطه با راهکار‌های بهینه سازی مصرف، خاطرنشان کرد: راه کار‌های مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد.

وی ادامه داد: راه کار‌های دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

مصرف انرژی در منازل باید مدیریت شود

در بسیاری از کشور‌های جهان تنها از یک حامل انرژی استفاده می‌شود در صورتی که در کشور ما، برق و گاز به صورت همزمان در خانه‌های شهروندان وجود دارد که می‌تواند مهمترین ناترازی گاز باشد، حسن مرادی استاد دانشگاه و کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کشور ما یکی از پر مصرف‌ترین کشور‌های دنیا در مصرف گاز است، گفت: ما دومین کشور دارای ذخایر و منابع گازی هستیم، اما مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، که آن هم دلایل متعددی دارد.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل مصرف بالای گاز در کشور ما به قبل از انقلاب باز می‌گردد، زمانی که لوله کشی گاز به صورت رایگان انجام شد مردم گمان بردند که گاز نعمتی لایزالی و پایدار است و خبر نداشتند در کشور‌هایی که لوله کشی گاز وجود دارد با چه سختی این گاز را به مصرف می‌رسانند بنابراین بر اساس عادت نامأنوس و بدون مطالعه مصرف گاز به شدت افزایش پیدا کرد.

غیراستاندارد بودن تجهیزات منجر به هدررفت انرژی می‌شود

این کارشناس انرژی یادآور شد: یکی از دلایل مهم هدر رفت انرژی در کشور را می‌توان بخاری‌های گازی غیر استاندارد عنوان کرد. بر اساس محاسبه‌ای که در دولت‌های یازدهم تا سیزدهم انجام شده است نشان می‌دهد ۲۵ میلیون بخاری در کشور وجود دارد که اکنون این تعداد بیش از ۲۵ میلیون بخاری است که منجر به هدر رفت گاز می‌شود.

مرادی با بیان اینکه متأسفانه هیچ مکانیزم صحیحی برای استفاده از بخاری وجود ندارد، یادآور شد: در بسیاری از روستا‌ها به علت بزرگ بودن خانه‌های روستایی ۵ تا ۶ بخاری در هر خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این صورت حجم بالایی از گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد و دولت باید برای این موضوع تدبیری در نظر بگیرد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت یازدهم و دوازدهم بنا داشتند طی برنامه‌هایی با کمک شرکت بهینه سازی سوخت این ۲۰ میلیون بخاری فاقد استاندارد را اصلاح کنند، اما متأسفانه جز ۱۰ هزار بخاری نتوانستند بخاری بیشتری تولید کنند، زیرا قیمت بالایی داشت و هر کسی قدرت خرید آن را نداشت و حتی این ۱۰ هزار بخاری که با روش جدید ساخته شده‌اند به آموزش و پرورش هدیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بخاری‌های غیر استاندارد نانوایی‌های غیر استاندارد، فلر‌ها وموتورخانه‌های غیر استاندارد منجر به هدر رفت و پرتی گاز می‌شود به همین دلیل باید خود را با آخرین فناوری‌های روز دنیا تطبیق دهیم تا بتوانیم این ثروت خدادادی را به صورت بهینه استفاده کنیم.

بر اساس این گزارش دولت باید سیاست‌های غیر قیمتی را در نظر بگیرد و با جذب سرمایه گذار خارجی راهی برای حفظ این نعمت خدادادی برای نسل‌های آینده تدبیر کند درغیر این صورت در سال‌های نه چندان دور با بحران گاز روبرو خواهیم شد.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • جنبش دانشجویی آمریکا، بن بست «بایدن» و انحصار شکنی «نسل z»
  • مرغداران وارد بازی مافیایی واردات مرغ نشوند
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌ان
  • مافیای واردات مرغ در کمین نشسته‌اند
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران